SGK ve Bağ-Kur İşlemleri
Odamızda kayıtlı gerçek ve tüzel kişilerin Bağ-kur ile ilgili talepleri yerine getirilmektedir.

Gerçek ve tüzel kişi ortakların, Bağ-kur İşi Bırakma formu, Bağ-kur Sağlık Sigortası formu, Bağ-kur Giriş Bildirgesi, Yaşlılık Aylığı formu tasdiki ve Bağ-kur Sigortalılığı devam yazısı verilmesi bağ-kur karnesi vizesi, bağkur dan emeklilik vb. işlemleri için Bağ-kur tarafından istenen bilgiler talep halinde verilmektir.

Gerçek ve tüzel kişiler, Bağ-kur'dan temin ettikleri form ile odamıza başvurduklarında, form üzerinde bulunan ilgili bölüm üyemizin dosyasının tetkiki sonucunda doldurularak, talep sahibine verilir.

Ayrıca 6111 sayılı Kanunun 51 inci maddesiyle Kanuna eklenen EK- 6 ncı madde ile 1/3/2011 tarihinden itibaren ticari taksi, dolmuş ve benzeri niteliklerdeki şehir içi toplu taşıma araçlarında ayda 10 günden az çalışanlar, geriye kalan gün  sayısı üzerinden gerekli prim ödemesini yapmak şartıyla 5510 sayılı kanunun 4.maddesinin a bendi uyarınca 30 gün üzerinden sigortalı olabilmektedirler.

Bu kapsamda personel çalıştırmakta olan işverenler ile bu kapsamda çalışmakta olan bireyler başvuruları üzerine düzenlenmesi gereken Şehir İçi Toplu Taşıma Araçlarında Kısmi Süreli Çalışanlara Ait Giriş Bildirgesi tarafımızca onaylanmaktadır.

Lüzumu halinde, ayrıca detaylı bilgi yazılı olarak üyelerimize verilmektedir. Gerçek ve tüzel kişilerin bu talepleri odamız tarafından yerine getirilirken, dilekçe ile başvuru gerekmektedir.