ABD YAPTIRIMLARI (KUZEY KORE)
10/06/2022 Cuma

Değerli Üyemiz,

TOBB tarafından iletilen yazı ile, Dışişleri Bakanlığı'ndan alınan bir yazıya atfen, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Kuzey Kore kitle imha silahları üretimine ve balistik füze programına katkı sağladıkları gerekçesiyle, altısı Kuzey Kore, üçü Rusya Federasyonu (RF) vatandaşı dokuz kişiyi ve Rusya Federasyonu'nda bulunan dört şirketi yaptırım listesine (OFAC) dahil ettiği bildirilmektedir.

Konuya ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığı açıklamaları ve ABD Hazine Bakanlığı açıklamaları ile yaptırım uygulanan bahse konu kişi ve kuruluşların listesi ilişikte yer almaktadır.

Yazıda devamla, ABD'nin Kuzey Kore'ye yönelik tek taraflı yaptırım kararlarının ve uygulamalarının ülkemiz açısından hukuki bağlayıcılığının bulunmadığı, bununla birlikte, ABD'nin yaptırımları sınır aşan nitelikte uygulayabilmesi ile yaptırıma tabi ve kuruluşlarla iş akdine girebilecek firmalarımızın dolaylı olarak yaptırımlardan etkilenme olasılıklarına vurgu yapıldığı belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla,