DENEYAP TÜRKİYE 4.FAZ DUYURU ÇALIŞMALARI
23/05/2022 Pazartesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden gelen yazıda belirtildiği üzere; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Birliğimize iletilen 13.05.2022 tarih ve 18377 sayılı "Deneyap Türkiye 4.Faz Duyuru Çalışmaları"  Deneyap Türkiye, Cumhurbaşkanlığımızın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde, 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak, T.C.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir iş birliği ile hayata geçirilmiştir. Türkiye'de gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan bu dört önemli kurumun katkıları ile Deneyap Türkiye hayata geçirilmiştir.

İlk 3 fazda 55 ilde kurulan 66 atölye ile 9.280 öğrenciye Deneyap Türkiye kapsamında eğitim alabilme imkânı sunulmuştur. Bununla birlikte yine aynı faz çalışmaları kapsamında T3 Vakfı tarafından; İstanbul, Ankara ve Gaziantep illerinde Deneyap Türkiye projesi haricinde kurulan toplam 17 atölye ile de 2.720 öğrenciye eğitim alma imkânı sunulmuştur.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim alacak öğrenciler ilk aşamada öğrenci seçme sınavına tabii tutulmaktadır. Öğrenci seçme sınavları iki aşamadan oluşmaktadır.Adaylar ilk aşamada e-sınava girmektedir. İlk aşamada başarılı olan adaylar uygulama sınavına girmeye hak kazanmaktadır. İki aşamayı başarı ile tamamlayan öğrenciler eğitim almaya hak kazanır.

4. faz kapsamında yeni kurulacak atölyeler için öğrenci seçme süreci çağrısına çıkılacaktır. Bu Bu atölyeler ile birlikte 1. faz kapsamında kurulmuş ve Eylül ayında eğitim süreçleri tamamlanacak olan 12 il atölyeleri için de öğrenci başvuruları alınacaktır.

Öğrenci başvuruları için son tarih 31 Mayıs olup, 1-26 Haziran tarihleri arasında, öğrenci belirleme sürecinin ilk aşaması olan e-sınav, 17-18 Eylül tarihlerinde de ikinci aşamasıolan uygulama sınavı gerçekleşecektir. Değerlendirmelerin sonrasında her atölyeye 100 ortaokul, 60 lise olmak üzere 160 öğrenci kabulü gerçekleşecektir.

Başvuru Alınacak İller: Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Bartın,Bayburt, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Düzce, Edirne, Eskişehir, Erzurum,Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, İzmir, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kırşehir,Konya, Manisa, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sinop, Şanlıurfa,Tunceli, Trabzon, Uşak, Yalova, Zonguldak

Başvuru Yapabilecek Sınıflar: Ortaokul seviyesi 4. 5.sınıf Lise seviyesi 8. 9. ve hazırlık sınıfları
Son Başvuru Tarihi: 31 Mayıs 2022
E-sınav Tarihi: 1-26 Haziran 2022
Uygulama Sınav Tarihi: 17-18 Eylül 2022
Eğitim Başlangıç Tarihi: 15 Ekim 2022

Detaylı bilgi için aşağıdaki linki tıklayınız.

www.deneyapturkiye.org

Üyelerimizin bilgisine sunulur.