AVRUPA YEŞİL MUTABAKATI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
31/12/2021 Cuma

Avrupa Yeşil Mutabakatı konusunda bilgilendirme semineri bölgemiz akademik danışmanları Prof. Dr. Mehmet Hamurcu ile Dr. Öğr. Üyesi Fatih Cura anlatımıyla Özpark Otel Toplantı Salonunda üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda; Avrupa Birliği(AB)’nin 2019 yılında çevre ve sürdürülebilirlik konularında başlattığı “Avrupa Yeşil Mutabakatı” konusunda detaylı bilgilendirme yapıldı. En büyük ticari ortağımız Avrupa Birliği, Yeşil Mutabakatıyla (Green Deal) çok önemli bir değişime girmesi anlatıldı. Firmalarımız için ek maliyetler ve pazara giriş güçlükleri getirecek bu mutabakata; erken uyum ve pozisyon alabilmek gerekliliğinin yanı sıra yeni fırsatlara açılacak kapılara da değinildi. Sürecin firmalarımıza olumsuz etkilerini sınırlamak ve Türk ihracatçılarına tarife dışı engeller oluşmasını engelleme noktasında gerekli detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı, üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirilen bilgilendirme seminerinde konu hakkında detaylı sunum yapan bölgemiz akademik danışmanları Prof. Dr. Mehmet Hamurcu ile Dr. Öğr. Üyesi Fatih Cura’ya yapılan sunum vesilesiyle teşekkürlerini sundu.