EMİTT FUARI BAŞARILI GEÇTİ
05/02/2020 Çarşamba

Kısa adı EMITT olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition), 30 Ocak - 2 Şubat tarihleri arasında İstanbul’daki TÜYAP Fuar & Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay Belediyesi, Meram Belediyesi, Selçuklu Belediyesi ile birlikte ortak bir stant açan Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Akşehir Belediyesi; fuar boyunca çeşitli firma ve kuruluşlardan misafirlerini ağırlandı, görüşmeler yaptı.

Katılımcıların profesyonel yerli ve uluslararası ziyaretçilerle tanışmalarını sağlayan ve sektöre yeni iş ve işbirliği olanakları sunan iş platformu niteliğindeki EMITT, her yıl olduğu gibi sektör profesyonelleri ile dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu seyahat fırsatlarından faydalanmak isteyen turistlerden oluşan 60.000’in üzerinde katılımcıyı ağırladı.

Fuar hakkında görüşlerini belirten Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Emin Makascı ile Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "Fuarda Akşehir'in tarihi güzelliklerini, tabiat güzelliklerini, kiraz lokumunu, Nasreddin Hoca'yı tanıttıklarına değinerek " Bu fuarın inşallah Akşehir'imizin tanınmasında katkı sağlayacağını ümit ediyoruz." dedi.,

24 yıldır sektöre hizmet veren ve sektörü büyütmek için çalışmalar yapan EMITT, kapsamlı bir konferans programıyla turizm ekonomisini, önemli trendleri ve önümüzdeki on yıla damga vuracak teknolojik inovasyonları da gündeme taşıdı. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMİTT) stant açan Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Akşehir Belediyesi fuara katılan tur firmalarını Akşehir'e davet etti.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Emin Makascı, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Filiz Tuna ve Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel; özellikle Türkiye’nin önde gelen tur şirketleri ile görüşmeler yaptı. Akşehir’i ve Akşehir’in tarihi kültürel değerleri hakkında firma yetkililerine bilgi verip istişarelerde bulundu.

Akşehir’in gizli kalmış bir turizm potansiyeli olduğuna dikkat çeken Başkan Makascı ve Başkan Akkaya, tur şirketlerinin yaptıkları organizasyon ve gezilerde Akşehir’e de uğranılması konusunda talepte bulundu. Özellikle Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi anma etkinlikleri kapsamında gelen kafilelerin gezi planlarına Akşehir’in de dahil edilmesi ve misafirlerin Akşehir’de konaklatılması noktasında da istekleri belirtildi. Tur firması yetkilileri de Akşehir’le ilgili bilgileri aldıklarını ve bundan sonraki organizasyon ve etkinlikler için konuyu değerlendireceklerini bildirdi.

Akşehir standını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, valiler, bir çok il ve ilçe belediye başkanı, kaymakamlar, turizm seyahat acente yetkileri ile yerli ve yabancı misafirler ziyaret etti.