NESİLLER SİZİ OKUYOR PROJESİ 2023 - TARIK BUĞRA KORİDOR KİTAPLIĞI AÇILDI
20/03/2019 Çarşamba

Proje ortağı olduğumuz Nesiller Sizi Okuyor Projesi 2023 eğitim vizyonu kapsamında Şehit Ömer Halis Demir Kültür Merkezi’nde yapılan program tanıtımı ve söyleşi sonrasında Tarık Buğra İlkokulunda Koridor Kitaplığının açılışı yapıldı.

22 koridor kitaplığının 1’incisi Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı, Akşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Doğru, Ak Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu, Eğitimevi Genel Müdürü Ahmet Ali Ortadeveci, Yazar Suat Turgut, öğretmen, öğrenciler ve veliler katılımıyla Tarık Buğra İlkokulunda açıldı.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı; Konya Valiliği , Akşehir Kaymakamlığı , Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akşehir Belediyesi ,Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü , Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası , Ekip 42 , Anmeg Vakfı , Eğitimevi yayınları proje paydaşlarımızla beraber ‘Nesiller Sizi Okuyor ‘ ve ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin 95.Yılına Armağan Koridor Kitaplığı projesinin ‘ startının verilmiş olduğunu ifade etti.

Başkan Makascı; proje kapsamında Akşehir, Yunak, Tuzlukçu ve Çeltik ilçelerimizde toplamda 22 koridor kitaplığı planlanmaktadır. Projedeki amacımız okunan kitap ve okuyan insan sayısını çoğaltmak; Çocuklarımızı ve ailelerini kitaplarla buluşturmak, Milli ve manevi değerlere sahip idealist nesiller yetiştirmektir. Sadece kitap okumak değil bilinçli okur olma felsefesini benimsetmektir.

Akşehir TSO Başkanı Ahmet Emin Makascı; “Oda olarak kişisel özgürlüklere saygılı, demokrasiyi benimsemiş bir toplumun inşasında eğitime vermiş olduğumuz destekler devam etmekte ve devam edecektir. Böyle güzel bir projeye destek olan tüm paydaşlara teşekkür eder saygılar sunarım.” dedi.