AKŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI ÜÇÜNCÜ KEZ ÜYELERİNE NEFES ALDIRACAK
23/09/2018

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Kobi Destek Kredisi uygulamasına ilişkin açıklamada bulundu.

Başkan Makascı “TOBB Kobi Kredisi üyelerimizin finansman sıkıntısı yaşamaması için destek olacaktır. Üyelerimiz, düşük faizli, uzun vadede az masraflı kredi kullanabilecek” dedi. Daha önce TOBB ve Odamızın imkanlarını kullanarak toplamda 11.850.000 Kredi Fonu oluşturuldu. Sanayicimizi ve esnafımızın hizmetine sunduk. Şuan ki mevcut şartlarımızı zorlayarak üyelerimizin ve esnafımızın rahat nefes alması için tüm imkanlarımızı seferber ettik.

6 AY ÖDEMESİZ 12 AY TAKSİTLİ KREDİ İMKANI

Başkan Ahmet Emin Makascı, üyelerimizin ekonomideki sıkıntılı dönemi minimum hasarla atlatması için Odamız etkin çalışmalarını sürdürmektedir. Ekonomik sıkıntılar karşısında üyelerimize nefes aldırmak amacıyla üçüncü kez yapılan finansman desteği ile katkı sağlanacaktır. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonucu Nefes Kredisi için Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası ile anlaşma sağlandığını, 6 ay anapara ödemesiz, 12 ay eşit taksitlerle geri ödenebilecek kredinin toplam 18 ay olacağını bildirdi. Ayrıca kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı aylık yüzde 1.85 olarak belirlendiğine ve Kredi Garanti Fonu tarafından yüzde 85’e varan oranlarda kefalet sağlanacağını da kaydetti.

Başkan Makascı, Oda ve Borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek Kobi Destek Kredisi uygulaması için TOBB ve AKTSO’nun bankalara aktaracağı kaynağın 7 katı büyüklüğündeki tutarın üyelere Nefes Kredisi olarak verilebileceğini belirtti. Üyelerimiz faaliyet belgesiyle bankalara başvurup 50 bin liraya kadar kredi kullanımı imkânı bulunmaktadır.

Başkan Ahmet Emin Makascı açıklamasını şöyle sürdürdü:
Krediye başvurmak isteyen AKTSO üyeleri, Odamızdan “KOBİ Destek/Nefes Kredisi Başvurusu için” ibaresi içeren faaliyet belgesi temin etmesiyle Odamızın yönlendireceği banka şubelerine giderek başvuruda bulunabileceğine değindi. Nefes Kredisi ile ilgili ayrıntılı bilgiye AKTSO Santralinden (0332 813 3827) öğrenilebileceğini de açıkladı.