DEVLET DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
03/10/2017 Salı

Akşehir’de bulunan yatırımcı, girişimci ve işyeri sahiplerinin desteklerden daha etkin yararlanmaları için Akşehir Ticaret ve Sanayi Odasının başlattığı çalışmalar neticesinde Konya Yatırım Destek Ofisi öncülüğünde Konya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB Konya Müdürlüğü, Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, KÜSİ (Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği) Konya Çalışma Grubu işbirliğiyle Akşehir’ de “Devlet Destekleri Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Toplantı Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci’nın açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından KYDO Koordinatörü İsmail Ünver, Konya Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Mustafa Dinç, KOSGEB Uzman Yardımcısı İlhan Kurt, İŞKUR Akşehir Temsilcisi Hasan Aytaç, N.Ü. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necati Ataberk ve BSTB Konya İl Müdürlüğü Uzmanı Osman Deligönül sunumlarını gerçekleştirdi.

Toplantıda MEVKA, Konya YDO hizmetleri, KOSGEB, İŞKUR ve TÜBİTAK Sanayi destekleri ve Yatırımlarda Devlet Yardımları (Yatırım Teşvik Sistemi) konularında Akşehir Belediyesi, Akşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüyle ilgili kamu kurumlarından ve iş dünyasından katılımcılara detaylı bilgi verildi.