MENŞE VE DOLAŞIM BELGELERİ OTOMASYON SİSTEMİ HK.
05/03/2018 Pazartesi
MENŞE VE DOLAŞIM BELGELERİ OTOMASYON SİSTEMİ HK.

TOBB’dan Gelen 02/03/2018 tarih ve 3630 sayılı yazıda,

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın koordinasyonunda ilgili kurumların iştiraki ile A.TR Dolaşım Belgeleri ile Menşe İspat Belgeleri’nin ihracatçı firmalar veya temsil ettikleri firmalar adına gümrük müşavirleri tarafından elektronik ortamda düzenlenmesi ve bu belgelerin Odalar ile Birliklerce onaylanması yönünde bir çalışma başlatıldığı bildirilmektedir.

Söz konusu yazıda; “Menşe ve Dolaşım Belgeleri Otomasyon Sisteminin, herhangi bir nitelikli elektronik sertifika sağlayıcısından alınmış bir elektronik imza ile çalışacağı belirtilerek, Odamızdan menşe ve dolaşım belgeleri satış ve onay işlemini yapan ihracatçı firmaların veya temsil ettikleri firmalar adına gümrük müşavirlerinin ilgili personelinin elektronik imzayı mümkün olan en kısa sürede  temin etmeleri gerektiği ifade edilmektedir.”

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederiz.