AKŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞINDAN ORGAN SEÇİMLERİNE İLİŞKİN DUYURU
20/02/2018 Salı

5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  Kanunu’nun  84.maddesi hükmü gereği  ;  Oda ve Borsaların organ seçimleri 2017 yılının Ekim  ayında başlayıp  Kasım ayında tamamlanacaktır. Oda ve Borsaların Organ Seçimleri  21/09/2017 tarih ve 2017/10828 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile ertelenmesi sonucu Nisan ayında yapılacaktır.

Bu sebeple Odamız Organ seçimleri  Nisan   ayında yapılacağından: 5174 sayılı TOBB Kanunu’nun 83.maddesi uyarınca Oda Meslek Komiteleri ve Meclis seçimlerine seçmen olarak katılabilmek ,Meslek Komiteleri ve Meclise üye seçilebilmek için  üye kayıt tarihinden itibaren en az iki yıllık oda üyesi olmak, ayrıca vergi mükellefi olma şartı arandığından, üyelerimizin vergi kayıtlarını kontrol ederek, hatalı kayıtlarını düzeltmeleri gerekmektedir.

Üyelerimizin vergi mükellefiyetine ilişkin Oda kayıtları 26 Şubat  Pazartesi   günü mesai saati bitimine kadar hafta içi 9.00-17.00 saatleri arasında Oda Sicil servisinde incelemeye açık olup ,hatalı  kayıtların düzeltilmesi için başvuruların firmanın antetli kağıdına yazılmış dilekçe ile yapılması gerekmektedir.

Bu düzeltme işlemi çerçevesinde Odamıza daha önce hiç vergi hesap numarası bildirmemiş üyelerimizin de öngörülen süre içinde Odamıza vergi hesap numaralarını bildirmeleri, vergiden muaf olan üyelerimizin (kooperatifler) vergiden muaf olduklarına ilişkin muafiyet belgelerini seçme ve seçilme haklarının kaybolmaması için  26 Şubat Pazartesi   mesai saati bitimine kadar şahsen veya  0 332 813 97 08  nolu faksa göndermeleri gerekmektedir.

Kayıtlarını düzeltmeyen üyelerin Oda kayıtlarının doğruluğu kabul edilmiş sayılacaktır.

Üyelerimize Önemle duyurulur.

AKŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞI