ÜYE KAYITLARININ KONTROLÜ
17/01/2024 Çarşamba

Üyelerimizin Oda kayıtlarının güncelliğini kontrol etmeleri gerekmektedir.

5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 10 uncu ve Oda Muamelat Yönetmeliği’nin 14 üncü maddeleri gereğince, vergi mükellefiyetinin terkin edildiği tespit edilen veya iki yıldır adresleri ve durumları tespit edilemeyen ya da iki yıldır aidat ödemeyen üyelerin aidat tahakkukları durdurularak, bu üyeler meslek gruplarından ve seçmen listelerinden silinecektir.

Yukarıdaki hükümler uyarınca her yıl Ocak ayında üye kayıtlarının kontrolü ile askı işlemleri gerçekleştirilmektedir.

Bu kapsamda, 2022 ve 2023 yıllarında tahakkuk eden aidat borçlarını ödememiş olan üyelerimizin, 01.02.2024 mesai bitimine kadar aidat borçlarını ödemeleri, adres ve durumları tespit edilememiş olan üyelerimizin de güncel adres ve durumlarını Akşehir Ticaret Sicili Müdürlüğüne tescil ettirerek Odamıza bildirmeleri, vergi mükellefiyeti devam edenlerin ise dilekçe ve vergi kaydının devam ettiğine ilişkin belge ile Oda Sicil Müdürlüğü’müze başvurmaları gerekmektedir.

01.02.2024 tarihine kadar kayıtlarını güncellemeyen üyelerimiz, Oda kayıtlarının doğruluğunu kabul etmiş sayılacak ve 5174 sayılı Kanunu’nun 10. maddesi gereğince işlem yapılacaktır.

Üyelerimize önemle duyurulur.