TİCARETİN KOLAYLAŞTIRILMASI TÜRKİYE STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI (2024 - 2028)
13/12/2023 Çarşamba

Değerli Üyemiz;

İlgi : Ticaret Bakanlığından alınan 30.11.2023 tarihli ve 91447280 sayılı yazı.

Dünya ticaret Örgütü Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşmasının ilgili hükmü gereği Ticaretin Kolaylaştırılması Kurulu. 3 Aralık 2016 tarihli ve 2016/27 sayılı mülga Başbakanlık Genelgesi ile kurulmuştur. Bununla birlikte, 13 Nisan 2019 tarihli ve 2019/6 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile anılan Kurul'un ismi, ticaretin Kolaylaştırılması Koordinasyon Komitesi" şeklinde değiştirilmiştir.

Ticaretin Kolaylaştırılması Koordinasyon Komitesi, gümrük ve ticaret işlemlerinde şeffaflık ve öngörülebilirliğin sağlanması, gümrük ve ticaret prosedürlerinin basitleştirilmesi, ticari maliyetlerin azaltılması kamu ve özel sektör arasında işbirliğinin güçlendirilmesi, teknolojik ve uluslararası gelişmelerin takibi vb. konularda faaliyetlerim sürdürmektedir. Komite üyeleri arasında yer alan Birliğimiz tarafından Komıte’nm tüm faaliyetlerine katılım sağlanmakta olup, Odalarımızın/Borsalarımızın da görüşleri alınmak suretiyle özel sektörün görüş, öneri ve değerlendirmeleri Komiteye sunulmaktadır.

İlgide kayıtlı yazıda. Ticaretin Kolaylaştırılması Koordinasyon Komitesi tarafından çalışmaları tamamlanan ve mezkur konulardaki eylemleri içeren 2024-2028 Ticaretin Kolaylaştırılması Eylem Planı’nın. 23 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen Komite’nin Genel Kurulu’nda kabul edildiği belirtilmiştir.

Bu itibarla, hizmete özel olmak ve Odanızın/Borsanızın ilgili birimlerinde sapılacak çalışmalarda dikkate afınmak kaydı ile 2024-2028 yıllarını kapsayan eylem planının bir örneği ekte sunulmaktadır.

Saygılarımızla 

 

Ekler: Duyuru&Detay


TOBB LOGO Logo
Tobb Akredite Logo
Akşehir Osb Logo
Abigem Logo
Etü Logo
Resmi Gazete Logo
Ekonomi Bakanlığı Logo
kosgeb Logo
Teknokent Logo
mevka Logo
Rekabet Kurumu Logo
Kgf Logo
Mail Listemize Katılın
Formu kullanarak mail listemize katılabilir,
yeniliklerden ve duyurulardan anında haberdar olabilirsiniz.