ŞİRKETLERİN UETS HESAPLARI HK.
11/09/2020 Cuma

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB), Odamıza gönderilen yazıda;

Adalet Bakanlığının 01.09.2020 tarihli yazısına atfen, 15 Mart 2018 tarihli Resmî Gazete ‘de yayımlanan İcra ve İflâs Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un 48 inci maddesi ile 7201 sayılı Tebligat Kanunun Elektronik Tebligatı düzenleyen 7/a maddesi değiştirilerek, bazı kurum ve kuruluşların 01.01.2019 tarihinden sonra Tebligat Kanununca yapılacak tebligatları elektronik olarak alması zorunlu tutulduğu belirtilmektedir.

Bu kapsamda sermaye şirketlerinin de tebligatlarını bu yolla almasının zorunlu hale geldiği, Ticaret Bakanlığı’nca şirketler için birer UETS adresi oluşturulduğu ve şirketlere tebliğ edildiği belirtilmiştir.

Şirketlerin bu adresleri aktif hale getirerek, tebligatlarını bu yolla almaya başlaması gerektiği belirtilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla.