15 TEMMUZ ETKİNLİKLER İLE KUTLANDI
16/07/2018 Pazartesi

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü için Akşehir’de çeşitli programlar düzenlendi. Konuyla alakalı olarak açıklama yapan Akşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı, bölgemizde yapılan etkinlikler ile 15 Temmuz coşkuyla anıldığını belirtti.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Akşehir İlçe Şehitliği ziyaret edilerek burada şehitler için Kuran-ı Kerim okunup dua edildi. Daha sonra Akşehir İplikçi Cami’de şehitler için Mevlid-i Şerif okundu. Öğle namazının ardından Akşehir Kültür Merkezi’nde 15 Temmuz temalı fotoğraf sergisi açılışı yapıldı. Sergiyi gezisinden sonra protokol üyeleri 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminde gazilerimizin evine ziyarette bulundu. Akşehir’deki etkinlikler akşam saatlerinde Nasreddin Hoca Meydanı’nda yapılan program ve ikramlar ile devam etti.

Akşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada devamla “Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir. Bu ilkeye aykırı hiçbir kuvvet kabul edilemez. Demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak ve darbeye karşı durmak için şehit düşen şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Allah bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın temennisinde bulundu.