İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITLARI TİCARETİ YAPANLARA AKŞEHİRDE MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI İMKANI
İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITLARI TİCARETİ YAPANLARA AKŞEHİRDE MESLEKİ YETERLİLİK  SINAVI İMKANI
04/07/2018 Çarşamba

Akşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı, İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticaretiyle uğraşan Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı sınavına girmek isteyenlerin Odamıza müracaat etmeleri gerektiğini vurguladı.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı, Birliğimiz tarafından Türkiye’nin 81 il ve 160 ilçesinde mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme hizmeti verilmesi amacıyla kurulan TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş, sınav ve belgelendirme hizmetlerinin tüm hızıyla devam ettiğini ve bu çerçevede Odamızın üyelerimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılama adına ve diğer meslek erbabı esnaflarımız için gerekli sınavların bölgemizde yapılmasının sağlandığını ifade etti.

Bugüne kadar Oda ve Borsalarımız işbirliğinde, 4 ana sektör ve 31 meslekte 30 bine yakın aday sınav ve belgelendirme sürecini yürüten TOBB MEYBEM, hizmet kapsamını genişleterek yeni alanlarda meslekte belgelendirme hizmeti vermeye başlamıştır.

Bununla birlikte, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından MYK mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen ikinci el motorlu kara taşıtları alım-satım işini yürüten kişiler için(Galeri vb.) TOBB MEYBEM tarafından yetki alma çalışması başarıyla sonuçlanmıştır. Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı Seviye 4 ve Alım-Satım Sorumlusu Seviye 5 olmak üzere, bu iki meslekte akreditasyon denetimi başarıyla tamamlanmış olup Ağustos 2018 itibariyle ikinci el ve sıfır araç alım satımı yapan ve iş makinesi alım satım işlemi yapan üyelerimiz ve çalışanları için sınav ve belgelendirme hizmetine başlayabilecektir.

Akşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı, konuya ilişkin olarak TOBB MEYBEM tarafından İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde alınması gerekli Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı Seviye 4 veya Alım-Satım Sorumlusu Seviye 5 için üyelerimizden talep toplama ve ön başvuru sürecinin başladığını belirtti.

Bu Haberi Faydalı Buldunuzmu ? :
Gönder