AKŞEHİR TSO VE TB TOBB’UN 74. GENEL KURULU’NA KATILDI
16/05/2018 Çarşamba

TOBB’un 74. Genel Kurulu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Türk iş dünyasının en büyük temsilcilerinin katıldığı TOBB Genel Kurulu’nda, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı, Meclis Başkanı Abdurrahman Ağaçlı, Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Ender Kalkan ile Genel Sekreter Filiz Tuna, Akşehir Ticaret Borsası adında da Başkan Mustafa Doğru ve Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, iş dünyası olarak kendilerine güvendiklerini belirterek, “Hedeflerimiz büyük. Türkiye sadece bölgesinin değil, dünyanın ekonomik devi olacak.” dedi.

Başarıya ulaştıracak esas gücün birlik ve beraberlikten geçtiğini belirten  Hisarcıklıoğlu, “Bu süreçte 4 ana meseleye odaklandık. İlk olarak Oda ve Borsalarımızın gücünü ve kapasitesini artırdık. Odaklandığımız ikinci konu, özel sektörümüzün yurtdışındaki lobisiydi. Eskiden kapısından dahi giremediğimiz küresel iş örgütlerinin tamamında artık söz sahibi olduk. Özel sektörümüzün çıkarlarını tüm dünyada savunan bir camia haline geldik. Üçüncü önceliğimiz, ülke meselelerinde inİsiyatif almak oldu. Dördüncü olarak, Türkiye’nin zenginleşmesi için fikir ürettik, proje ürettik” şeklinde konuştu.

74. TOBB Genel Kurulu'nu değerlendiren Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı, yeni dönemin Oda/Borsalar ve üyelerine farklı bir dinamizm kazandıracağına inandığını belirtti.

Başkan Makascı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ndeki seçim büyük ve güçlü Türkiye hedefimize ulaşmak için ayrı bir önem taşmaktadır. Seçimler, ekonomi ve ticarete yön veren unsurların heyecanını tazeliyor! Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak, genel kurul delegelerimizle birlikte biz de demokrasinin gereğini yerine getirdik. Yurdun dört bir tarafındaki Oda ve Borsalarımız gibi biz de Akşehir heyeti olarak delegelerimizle oradaydık ve iş dünyamızın dolayısıyla ülkemizin nabzını tutan Oda ve Borsalarımızın seçim süreci tamamlandı. Yeni hedefler, yeni ufuklar, yeni heyecanlarla, kaldığımız yerden ülkemiz ve milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Genel Başkan Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun güven tazelediği Genel Kurul’da delegeler Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak bizleri Yüksek Disiplin Kurulu Yedek Üyeliğine ve aynı zamanda Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi Yedek Üyeliğine seçmişlerdir. Tüm Oda ve Borsa delegelerine teşekkür eder, hayırlara vesile olmasını temenni ederiz. Ayrıca milletimize hizmet etmek için çıktığımız bu yolda bize destek vererek güçlendiren üyelerimize, bizleri buralara kadar getirdikleri için teşekkür ediyor ve bu vesileyle herkese sevdikleriyle sağlıkla geçirecekleri bir Ramazan ayı diliyorum." dedi.