MEVKA 2018 YILI MALİ DESTEK PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
08/01/2018 Pazartesi

Mevlana Kalkınma Ajansı ve Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Mali Destek Bilgilendirme Toplantısı Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda 2018 yılı için Mevlana Kalkınma Ajansı, yeni dönem mali destek programları içerisinde yer alan kar amacı güden kurum ve kuruluşlara yönelik olarak hazırlanan Odak Sektörler Mali Destek Programı ve kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik olarak hazırlanan Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı çerçevesinde 25 Milyon TL tutarında hibe desteği programa ilişkin bilgiler verildi.

Odak Sektörler Mali Destek Programının toplam 15 Milyon TL olduğu ve bu çerçevede KOBİ’lerin rekabet güçlerinin artırılması ile bölgenin sürdürülebilir ekonomik gelişimine katkı sağlanmasına yönelik projelerin destekleneceği katılımcılara açıklandı. Ayrıca Konya’da savunma sanayi, tıbbi alet/cihaz ve raylı sistemler sektörlerine yönelik faaliyet yapan ve/veya yapmak isteyen KOBİ’lerin faaliyetleri ve Karaman’da KOBİ’lerin rekabet güçlerinin artırılması faaliyetlerine ilişkin proje teklifleri destekleneceği belirtildi.

Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programının toplam 10 Milyon TL olduğu ve bölgede, turizme yönelik olarak doğal, tarihi ve kültürel potansiyelin geliştirilmesi ile iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik küçük ölçekli altyapı faaliyetlerine ilişkin proje tekliflerinin destekleneceği açıklandı.

Kamu Kurum, Kuruluş ve özel sektörden katılımcıların iştirak ettiği toplantıda 2018 başvuru rehberi ve ilgili dokümanların dağıtıldı. Ayrıca 15.01.2018 tarihinde Akşehir’de yapılacak olan ücretsiz Proje Döngüsü Yönetimi ve Proje Hazırlama Eğitimine potansiyel başvuru sahipleri ve ortak olabilecek kurum/kuruluşların katılımlarını beklendiği ifade edildi.