KATAR PAZARINDA TİCARİ FIRSATLAR PANELİ
13.11.2017 Pazartesi
15 Kasım 2017, Çarşamba

Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan “TR52 Konya-Karaman Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı” Temel Amaçları arasında yer alan “Ulusal ve Küresel Düzeyde Daha Rekabetçi İşletmeler” başlığı altından yer alan “Dış Ticaret Ortamının İyileştirilmesi” önceliği yer almaktadır.

Buradan hareketle, 15 Kasım 2017 Çarşamba günü 14.00’da Konya Ticaret Odası Meclis Salonunda, Mevlana Kalkınma Ajansı öncülüğünde Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası işbirliğiyle Konya iş dünyasının Katar pazarı hakkında bilgilendirilmesi amacıyla “Katar Pazarında Ticari Fırsatlar” başlıklı bir panel düzenlenecektir. Gerçekleştirilecek olan panele Ekonomi Bakanlığı Katar Ülke Masası’ndan İhracatı Geliştirme Uzmanı Ayper Sönmez, bölgeyle yakın ticari ilişkileri olan ERKON Döküm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Erkuş ve ihracat destekleri hakkında bilgilendirme yapmak üzere Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Rukiye Duru konuşmacı olarak katılacaklardır.

Katılımlarınızı bekler, saygılar sunarız.

PROGRAM:
13.30-14.00        Kayıt
14.00-14.15        Selamlama konuşmaları

14.15-16.00        Panel
Moderatör:
-Dr.Lütfi ŞİMŞEK – MÜSİAD Konya 6. Dönem Şube Başkanı

Panelistler:
-Ayper SÖNMEZ (İhracatı Geliştirme Uzmanı, Ekonomi Bakanlığı)
-Ramazan ERKUŞ (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, ERKON Döküm A.Ş.)
-Rukiye DURU (Dış Ticaret Uzman Yardımcısı, Ekonomi Bakanlığı)
16.00-16.45        Soru-cevap ve kapanış

Yer: Konya Ticaret Odası Meclis Salonu

Konya-Katar Ticari İlişkiler Özeti
Konya’da 44 ülkeden, 241 adet yabancı sermayeli firma mevcuttur.
Konya’da baskın sermayesi Katarlı olan firma bulunmamaktadır. – İlk sıradaki ülke Suriye’dir.
Konya’nın ise toplam ihracatı 1,31 milyar dolar iken Katar’a olan ihracat 10,3 milyon dolardır. Bu rakamla Katar, toplam ihracatımızın binde 8’ini oluşturmakta ve en fazla ihracat yapılan 38. ülke konumundadır - İlk sıradaki ülke Irak’tır.
Konya’nın toplam ithalatı 1,06 milyar dolar iken Katar’dan olan ithalat 5,1 milyon dolardır. Bu rakamla Katar, toplam ithalatımızın binde 5’ini oluşturmakta ve en fazla ithalat yapılan 37. ülke konumundadır - İlk sıradaki ülke Çin’dir.
Konya’nın Katar ile olan dış ticaret fazlası 5,2 milyon dolardır.
MEVKA TR52 Konya-Karaman Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı’na erişmek için tıklayınız.Konya’da Yatırım web sitemizi ziyaret ettiniz mi? www.konyadayatirim.gov.tr