YÖREX YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI
18/10/2016 Salı

YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı 7.yılı 26-30 EKİM tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal ÇİFTCİ, 26-30 Ekim tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek olan Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX' de Akşehir’in tanıtılması için hazır olduklarını söyledi. Her yıl Antalya'da düzenlenen ve marka şehirlerin oluşmasını sağlayan YÖREX Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarının yedincisi 26-30 Ekim tarihleri arasında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıkoğlu'nun da katılımıyla Antalya'da açılacaktır. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal ÇİFTCİ, Antalya'nın yaklaşık 2 milyon nüfusu ile birlikte, her yıl 10 milyona yakın ve artan turist sayısı düşünülecek olursa; fuarda üretilen ürünlerin doğru yerde tanıtım ve pazarlamasına olanak sağlandığı açıktır. Fuarda 150yi aşkın firma, kurum ve kuruluş yaklaşık 10.000m2 lik alanda bir araya gelecek. Her şehir kendi yöresel ürününü, kendi şehrinin marka değerini tanıtacak. İlk ve tek olan bu fuar, yöresel ürünlerinin tanıtımına ve ulusal ve uluslararası ölçekte bilinirliğinin geliştirilmesinde büyük katkı sağlayacağını belitti.

Ülkemizin her yöresinden Coğrafi İşaret ve Coğrafi İşaret başvurusu yapılmış ürünlerin tanıtılacağı fuar boyunca Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından açılan 160 metrekarelik stantta
Akşehir Belediyesi, Ereğli Belediyesi,  Kadınhanı Belediyesi, Ayrancı Belediyesi, Akşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Konya Ticaret Odası, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası,  Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası da fuara katılarak Konya ve Karaman’a ait yöresel ürünleri ve coğrafi işaretleri ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Gerçekleştirilecek olan 7. Yöresel Ürünler Fuarı ile ilgili açıklamalarda bulunan MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet AKMAN, “Ajans olarak, yöresel ürünler ve coğrafi işaretlerle ilgili Mayıs ayı içerisinde hem Konya’da hem de Karaman’da konferanslar düzenlemiş ve bu konuda farkındalık oluşturmaya çalışmıştık. Yöresel ürünler ve coğrafi işaretler bölgelerin yerel kalkınmasına, ekonomisine ve istihdamına katkılar sağlayan önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu noktada Konya ve Karaman bölgemize ait Akşehir Kirazı, Kadınhanı Tahinli Pidesi, Konya Etli Düğün Pilavı olmak üzere 3 adet Tescilli Coğrafi İşaret, Akşehir Hersesi, Akşehir Peynir Baklavası, Ereğli Beyaz Kirazı, Ereğli Siyah Havucu, Karaman Divle Obruğu Tulum Peyniri, Karaman Guymağı, Karapınar Kavurgası, Konya Etliekmek, Konya Peynir Şekeri (Mevlana Şekeri) olmak üzere 9 adet Coğrafi İşaret tescil belgesi başvurusu yapılan ürünümüzün bulunması bölgemizi ön plana çıkarmaktadır. Bu fuara katılarak yöresel ürünlerimizin daha geniş pazarlarda değer bulmasına yardımcı olmayı, yöremizin adı ile anılan ancak tescillenmemiş ürünlerimizi coğrafi işaretler başta olmak üzere benzeri belgelendirmeler ile tescillenmesini teşvik etmeyi, Konya ve Karaman bölgemize ait yöresel ürünlerimizi Dünya’ya tanıtmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.