AKŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASINDAN DARBE GİRİŞİMİ AÇIKLAMASI
18/07/2016 Pazartesi

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftçi Bir basın açıklaması düzenleyerek 15 Temmuz 2016 Darbe girişimi ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"15 Temmuz 2016 akşam saatlerinde ülkemizin gözbebeği ordumuzun içerisinde yuvalanan illegal çete mensubu terörist hainlerin girişimleri Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensuplarımızın , kahraman Emniyet mensuplarımızın ve kahraman halkımızın  anında verdiği tepki ve kararlılık ile reddedilmiş ve hainler amaçlarına ulaşamadan etkisiz hale getirilmişlerdir. Demokratik hukuk sistemimize vurulacak darbeyi engellemek maksadıyla yapılan vatan savunması bu vatan hainlerine gereken en güzel ve en büyük ders niteliğindedir. Hainler bir tuzak kurar, Allah’ta bir tuzak kurar, Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır. Hainlerin tuzaklarını boşa çıkaran Allah’a hamdolsun.

Akşehir olarak ihanet duyulur duyulmaz tüm halkımız, tüm siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinden insanlarımız meydanlara koştular. Söz konusu vatan olunca bütün görüş ayrılıklarının bir kenara bırakılarak geride kaldığını yaşayarak gördük. Herkesin yüreği tek vatan için attı, birliği, kardeşliği iliklerimizde hissettik. Biz de TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun darbe karşıtı mesajını hem sitemizde hem de telefon mesajlarında yayınladık. Ayrıca ilk dakikalardan itibaren sabah ışıklar aydınlana kadar meydanlarda müsait olan üyelerimizle beraber vatan nöbetindeydik. Herkese teşekkür ediyoruz.

Her siyasi partiden görüşe sahip tüm ticaret erbabı üyelerimizin sesi olarak biz her ne kadar ticaretle de uğraşsak önceliğimiz vatandır, vatan için canımız fedadır. Vatanımızın varlık ve beka davasının yılmaz savunucularıyız. Bu kararlı yolumuzda yürürken  tüm dünyaya vatanın ne demek olduğunu bir gecede gösteren yüce milletimizin ve devletimizin emrindeyiz.

Bu kararlılığın bir ilanı olarak  Bugün saat 11.00’de Türkiye genelinde Türkiye Odalar ve Borsalar birliği olarak tüm il ve ilçelerde Ticaret odası ve Borsalarımız aynı anda bir basın toplantısı ile kararlılıklarını tüm dünyaya ilan edeceklerdir."